Vizija podjetja

Leta 2000 sem bil odločen na svoji samostojni podjetniški poti prispevati k zmanjševanju onesnaževanja okolja s prodajo ogrevalnih rešitev, ki temeljijo na izkoriščanju obnovljive energije sonca. Najučinkovitejši način za to je tehnologija toplotnih črpalk. Nakopičeno toploto sonca v zemlji, zraku in vodi pretvorijo v ogrevalne temperature, ki so uporabne za centralno ogrevanje prostorov.

Leta 2000 sem bil eden redkih, ki smo interesentom prikazovali toplotne črpalke kot alternativo za ognjeno ogrevanje. Veljali smo za entuziaste in dvomljivcev, da se bo s prodajo toplotnih črpalk sploh dalo preživeti, je bilo veliko. Na začetku res ni bilo lahko, vendar mi je bilo v neizmerno zadovoljstvo srečevati ljudi, ki so zaupali tehnologiji ogrevanja s toplotnimi črpalkami in so bili s svojim razmišljanjem pred časom. Mnogim strankam, so se sosedje in znanci takrat smejali – danes, ko je pojem toplotne črpalke logična pomisel ob prenovi ogrevanja – se ne smejijo več.

Prof. dr. Dušan Florjančič iz Smokuča je bil prvi, ki mi je zaupal vgradnjo toplotne črpalke zrak-voda proizvajalca Alpha InnoTec. Bil je prvi od mnogih, ki so mi potrdili, da sem na pravi poti.

Drago Puzin, direktor

Deli z ostalimi
Facebook