Leta 2000 je bilo ustanovljeno podjetje EkoEnergija d.o.o. z izdelano idejo o prodaji okolju prijaznega in ekonomičnega ogrevanja s toplotnimi črpalkami in sončnimi kolektorji. Prvo vodilo pri izbiri dobavitelja toplotnih črpalk je bilo najti uveljavljeno blagovno znamko v višjem cenovnem in kvalitetnem rangu: odločitev za nemški Alpha InnoTec iz Kasendorfa je temeljila na dejstvu, da je bila polovica proizvodnje namenjena blagovni znamki SIEMENS, ki je sama po sebi pojem vsega dobrega v tehnološkem svetu in ki je bila dotlej že več let prodajana in uveljavljena v Švici, Nemčiji in Avstriji – tudi na področju toplotnih črapalk.

Dejstvo, da gre za toplotne črpalke najvišjega cenovnega razreda je sicer pomenilo, da ne gre za produkt za široke ljudske množice, temveč nagovarjamo stranke, ki vedo kaj kupujejo in so pripravljeni za to tudi plačati. In verjamite nam, da to niso samo ljudje z visokimi prihodki. S finančno voljo in organizacijo ter s pravilno postavitvijo investicijskih prioritet, si toplotno črpalko Alpha InnoTec lahko privošči marsikdo.

Vsaka oljna ali sajasta peč, ki smo jo postavili pred vrata, vsak dimnik, ki smo ga zaprli, je bil takrat in je tudi danes ekološki uspeh in zadoščenje posebne vrste.

Časopisni članki

Kje nas najdete?

Deli z ostalimi
Facebook